FAQ

Šta je soprano ICE?

Soprano ICE je poslednja generacija nagrađivanog sistema za lasersko uklanjanje dlaka. U pitanju je najkompletniji i najefektivniji sistem za lasersko uklanjanje dlačica koji je dostupan danas.

Po čemu se Soprano ICE razlikuje od drugih Soprano sistema za uklanjanje dlaka?

Soprano ICE je napredna platforma za uklanjanje dlaka koja u sebi sadrži višestruke laserske talasne dužine i tehnologije. U pitanju je moćna i višenamenska platforma koja omogućava tretman za najširi spektar pacijenata i gotovo sve tipove dlake, tokom cele godine.

Da li je uklanjanje dlaka pomoću Soprano ICE zaista bezbolno?

Soprano ICE koristi SHR metodu Alma Lasera, jedinu klinički dokazanu metodu laserskog uklanjanja dlake koja se pokazala gotovo bezbolnom. Jedinstveni metod zagrevanja i dovođenja energije efikasno oštećuje folikul dlake dok sprečava povredu i nanošenje bola okolnom tkivu. Istovremeno, integrisana ICETM tehnologija rashlađuje površinu kože, sprečavajući time površinske opekotine i osećaj bola.

Da li je uklanjanje dlaka uz Soprano ICE bezbedno?

Apsolutno! Soprano ICE SHR metod se kroz više kliničkih ispitivanja pokazao kao najbezbedniji metod laserskog uklanjanja dlake za sve tipove kože. Uz SHR folikuli dlake se oštećuju repetitativnim i kratkim energetskim impulsima umesto jednim laserskim pulsom energije visoke vrednosti koji može da ozledi kožu. Ovi impulsi stvaraju proizvedenu toplotu koja postepeno povećava temperaturu dermisa do nivoa koji sprečava rast dlaka, uz smanjeni rizik od stvaranja opekotina.

Da li je uklanjanje dlaka uz Soprano ICE bezbedno za tamnu kožu?

Da. Dok je melanin u tamnoj koži osetljiviji na toplotu koja se koristi u laserskim tretmanima, Soprano ICE SHR metod se klinički dokazao kao bezbedan za tamnije tipove kože. Umesto izlaganja folikula kose jednom impulsu velike energetske vrednosti koji može dovesti do povrede na koži gde je melanin veoma zastupljen, SHR postepeno zagreva kožu do nivoa prodiranja toplotne energije u folikul dlake. Ovim je SHR najbezbednija metoda laserskog uklanjanja dlaka, uključujući i pacijente sa tamnijim tipovima kože.

Da li Soprano ICE može da se koristi tokom leta i može li da se koristi na preplanuloj koži?

Da. Soprano ICE SHR metod utiče na melanin kože korišćenjem jedinstvene metode koja omogućava korišćenje procedure u bilo koje doba godine, uključujući i preplanulu kožu. Osim toga, nakon SHR tretmana koža je manje osetljiva kada je izložena sunčevim zracima.

Da li tretmane uz Soprano ICE izvode isključivo lekari, ili njime takođe rukovodi i medicinsko osoblje?

Soprano ICE tretmane je veoma jednostavno delegirati medicinskom osoblju. User-friendly interfejs čini Soprano ICE sistem veoma lakim za rukovođenje. Tretmani su brzi, čisti i nema jednokratne upotrebe.

Koliko traje pojedinačni Soprano ICE tretman?

Premda Soprano ICE nudi najbrže rešenje za lasersko uklanjanje dlake dostupno danas, trajanje tretmana varira u odnosu na boju kože pacijenta, tip dlake i područja gde se tretman vrši. Vreme tretmana varira od nekoliko sekundi za mala područja (poput gornje usne) do osam minuta, koliko traje tretman celih leđa.

Koliko je tretmana u proseku neophodno da bi pacijent video rezultate?

U zavisnosti od kože i tipa dlake pacijenta, rezultati se obično vide nakon šest do osam tretmana.